Servicis - Alimentació en l´escola infantil

En les Escoles Infantils Municipals fomentem costums i l'adquisició d'hàbits d'alimentació saludable. Un pediatre ens assessora en la composició dels menús mensuals, els quals s'elaboren i preparen en les mateixes escoles.

Mensualment es dona a les famílies un menú detallat, perquè es puga completar correctament l'alimentació que es dona al xiquet/a a casa. Si el xiquet o la xiqueta no poden menjar alguns dels aliments que integren el dinar o el berenar de l'escola, cal presentar un escrit del pediatre amb les indicacions oportunes segons el cas.

S’elaboren menús diferenciats segons el grup d’alumnes als quals va destinat:

Menús per a xiquets/tes fins els 12/15 mesos

El menú del dinar per a estes edats serà setmanal ja que la variació aproximadament és de cinc menús diferents en el que respecta a les proteines, bé de carn o de peix blanc. Els purés s’elaboren tots els dies amb les següents hortalitzes: creïllla, carlota, api, carabasseta, all porro, bajoques tendres, ceba i tomaca. Totes elles triturades juntament amb la carn o el peix, segons corresponga. La carn és de pollastre, cuixes i petxugues sense pell, o corder, i el peix és o bé lluç congelat (sense espines) o rap també congelat (cues) o bé llenguado (també congelat en filetes).

Per aquells xiquets/es que tinguen el costum de menjar sopa en compte de puré, serà el mateix, exceptuant el triturat de la verdura, que serà una sopa de sèmola d’arròs o tapioca, amb la carn o el peix corresponent triturat i incorporat al plat.

Les postres o les papilles de fruites, tant si són per a després del dinar com a postres o per a berenar s’elaboren amb (poma, pera, plàtan i suc de taronja), sense afegir ni sucre ni galetes.

Els iogurts són de sabors variats o naturals. Per les vesprades, a l’hora del berenar també se’ls oferirà pa (molt tendret), amb pernil york, per tal que vagen aprenent a mastegar.

Menús per a la resta: 12/15 mesos fins a 3 anys

Ajuntament d´Alzira
Desarrollo Web: GRUPO FERPUSER